Endodontie

Tratamentul de canal te ajuta sa obtii o forta a muscaturii mai mare si implicit o masticatie mai eficienta. Iti ofera o senzatie de naturalete si ofera protectie si celorlalti dinti.

Este falsa ideea cum ca odata ce nervul a fost indepartat, dintele va „muri” si in cele din urma va fi pierdut

Interventia endodontica lasa dintele functional, acesta fiind alimentat cu sange de catre tesuturile dintilor inconjuratori, care il vor ajuta sa isi mentina pozitia, fara sa ii permita sa migreze spre alte zone.

Tratamentul de canal este necesar cand nervul intern si vasele de sange au fost afectate de carii, bacterii de contaminare sau de alte traume. In oricare dintre aceste situatii dintele va resimti o durere, astfel ca terminatiile nervoase ale dintelui trebuie sa fie eliminate din canalul radicular.

Interventia este urmata de tratamentul canalului radicular ce va fi dezinfectat, curatat si in cele din urma umplut cu un material special.

Corectitudinea unui tratament endodontic depinde doi factori: curatarea eficienta a canalului si sigilarea lui pe toata lungimea.

De aceea la Medicine & Smiles interventiile endodontice sunt efectuate cu microscop dentar, instrument deosebit de util ce ne ofera imagini pentru tratamante de cea mai buna calitate.

Microscopul endodontic ajuta la: identificarea canalelor suplimentare, localizarea si sigilarea perforatiilor radiculare, indepartarea acelor rupte, etc.